Nekoliko gradjana demonstriralo u znak podrške Navaljnom u Beogradu

Izvor: Beta, 31.Jan.2021, 18:21

Nekoliko gradjana demonstriralo u znak podrške Navaljnom u Beogradu

Nekoliko gradjana je danas demonstriralo u Beogradu u znak podrške protestima u Rusiji zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog.Organizatori skupa na beogradskom Trgu Republike naveli su u prijavi da demonstriraju "protiv političkih represija i državne korupcije" u Rusiji, na čijem je čelu predsednik Vladimir Putin.Okupljeni su istakli transparente s porukama "Putin nije Rusija", "Gradjani Rusije smeju da biraju svoju vlast", "Podrška protestima u Rusiji" i druge, prenosi Radio slobodna Evropa.Protesti čiji učesnici traže puštanje Navaljnog iz zatvora održani su danas širom Rusije.Ruska nevladina organizacija OVD-info, specijalizovana za politička hapšenja, navela je da su vlasti danas uhapsile više od 4.000 učesnika protesta u svih 11 vremenskih zona u Rusiji, i da su neke pretukle.Pristalice Navaljnog su pokušale da održe protest u Beogradu i 23. januara, ispred Hrama Svetog Save i Ambasade Rusije u Beogradu, ali je policija sprečila skup, navodeći da nije prijavljen i da je zbog korona virusa zabranjeno okupljanje više od pet ljudi.Nekoliko okupljenih tada je u blizini Ambasade Rusije razvilo poruku "Sloboda za Navaljnog", kojom se u gradovima širom sveta zahteva oslobadjanje najpoznatijeg Putinovog kritičara.Navaljni (44), poznat po objavljivanju brojnih izveštaja o korupciji u Putinovoj Rusiji, uhapšen je 17. januara, odmah pošto se vratio iz Nemačke gde se pet ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U znak podrške Alekseju Navaljnom, nekoliko građana protestovalo i u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 31.Jan.2021

Nekoliko građana je demonstriralo u Beogradu u znak podrške protestima u Rusiji zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.