Neću da razgovaram sa Putinom o tome

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neću da razgovaram sa Putinom o tome"

Predsednik Austrije Aleksander Van der Belen izjavio je da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom neće razgovarati o penzionisanom austrijskom pukovniku, koji je optužen za špijunažu.

Ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl saopštila je posle razgovora sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom da od Rusije očekuje potpunu saradnju u ovom slučaju.

- Ne. U vreme kada nekoliko desetina šefova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << države bude u Parizu, mi (Putin i Van der Belen) nećemo imati bilateralne razgovore - rekao je austrijski predsednik upitan da li će sa Putinom razgovarati o uhapšenom penzionisanom pukovniku, prenosi Tass.

Ministarka Knajsl izjavila je da se slučaj tiče krivičnog dela koje je zahtevalo reakciju pravosudnih tela i momentalno obaveštavanje javnosti.

- Slučaj špijunaže je neprihvatljivo mešanje u unutrašnje poslove. Očekujemo da će Rusija u potpunosti sarađivati u istrazi - rekla je Knajsl.

Penzionisani pukovnik austrijske vojske optužen da je radio kao ruski špijun je uhapšen, saopštili su ranije danas tužioci. Neimenovani penzionisani pukovnik je uhapšen zbog bojazni da bi mogao mogao da pobegne, saopštio je portparol tužilaštva u Salcburgu, prenosi AP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.