Navaljni pre smrti: Jednog dana ga neće biti

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 14:09

Navaljni pre smrti: "Jednog dana ga neće biti"

Najpoznatiji ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni rekao je da će Rusija predsednika Vladimira Putina propasti zajedno sa postsovjetskom elitom.

Tu elitu Aleksej Navaljni je opisao kao korumpiranu, željnu moći i dvoličnu.

Navaljni (47), bivši advokat koji je pre više od decenije provalio u politiku kritikujući Putinovu elitu i raširenu korupciju, nalazi se u zatvoru oko 60 kilometara severno od Arktičkog kruga.

"Poligamisti su u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlji postali konzervativci. Članovi Komunističke partije Sovjetskog saveza su sada pravoslavci. Vlasnici 'zlatnih pasoša' i ofšor naloga su sada agresivne patriote", objavio je Navaljni na društvenim mrežama uz pomoć svojih pristalica. "Laži, laži i laži", rekao je. "Urušiće se i raspasti. Putinova država nije održiva. Jednog dana ćemo pogledati njegovo mesto i njega neće biti".

Ruske vlasti odbacuju njegove kritike kao besmislice i tvrde da su on i njegove pristalice ekstremisti povezani sa Cijom koji žele da seju razdor u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc: Hrabrost da se vrati u Rusiji platio životom

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2024

MINHEN – Njemački kancelar Olaf Šolc je rekao da je Aleksej Navaljni, ruski opozicioni političar i kritičar Putina životom platio svoju hrabrost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.