Na dan kad Putin dobija novi mandat  ostavka Vlade

Izvor: B92, 11.Apr.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na dan kad Putin dobija novi mandat " ostavka Vlade

Ceremonija stupanja Vladimira Putina na dužnost predsednika u novom mandatu biće održana 7. maja, tada će Vlada Rusije podneti ostavku.

Na pitanje novinara Sputnjika da li je konačan datum inauguracije 7. maj, Peskov je odgovorio: “Da“.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev, govoreći u Državnoj dumi, rekao je da danas podnosi poslednji izveštaj o radu Vlade u sadašnjem sastavu, jer 7. maja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon inauguracije predsednika, Vlada odlazi u ostavku.

“Država je izabrala predsednika. Sedmog maja, nakon stupanja na dužnost, u skladu sa zakonom, Vlada će podneti ostavku, i zato je ovo poslednji izveštaj u ovom sastavu“, rekao je Medvedev.

Predsednički izbori u Rusiji održani su 18. marta.

Putin je pobedio sa 76,69 odsto osvojenih glasova, saopštila je Centralna izborna komisija Rusije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na dan kad Putin dobija novi mandat - ostavka Vlade

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2018

Ceremonija stupanja Vladimira Putina na dužnost predsednika u novom mandatu biće održana 7. maja, tada će Vlada Rusije podneti ostavku...Na pitanje novinara Sputnjika da li je konačan datum inauguracije 7. maj, Peskov je odgovorio: "Da"...Premijer Rusije Dmitrij Medvedev, govoreći u Državnoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.