NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN? Šokantna informacija stigla iz Nemačke, evo šta je Putin planirao?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 20:01

NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN? Šokantna informacija stigla iz Nemačke, evo šta je Putin planirao?

Uzrok smrti Navaljnog još uvek nije zvanično objavljen

Moskva je prema navodima nemačkog Bilda pregovarala sa Vašingtonom i Berlinom o razmeni Alekseja Navaljnog!

Nemački tabloid saznaje da je ruski predsednik Vladimir Putin u zamenu za opozicionara želeo da dobije obaveštajca Vadima Кrasikova koji se nalazi u nemačkom zatvoru zbog likvidacije nekadašnjeg čečenskog ratnog komandanta Zelimhana Hangošvilija u Berlinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Aleksej Navaljni je trebalo da bude oslobođen - navodi kolumnista nemačkog tabloida Filip Pjatov.

Bild je ranije preneo da bi nedavno hapšenje nemačkog državljanina (38) na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu takođe moglo biti povezano sa namerom ruskih vlasti da dođu do Кrasikova. Policija je u februaru pronašla šest gumenih medveda sa kanabisom pronađeno kod stanovnika Hamburga koji je doleteo u Sankt Peterburg da poseti svoju devojku.

Nemcu sada preti kazna do sedam godina zatvora.

Putin je ranije nagovestio mogućnost razmene novinara Volstrit džurnala Evana Gerškoviča za Krasikova u intervjuu Takeru Кarlsonu. Nije direktno imenovao Krasikova, međutim, opis odgovara.

Aleksej Navaljni je preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara. Odeljenje Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu saopštilo je da se opozicionaru slošilo posle šetnje i da je brzo izgubio svest. Mere reanimacije navodno nisu dale pozitivne rezultate i lekari hitne pomoći su konstatovali smrt.

Uzrok smrti Navaljnog nije zvanično objavljen. Advokatu i majci Navaljnog navodno je rečeno u zatvoru da je uzrok sindrom iznenadne smrti. Telo političara nalazi u mrtvačnici okružne kliničke bolnice Salehard.

Obdukcija još nije urađena dok izvor Novaje Gazete navodi da su na telu primetne modrice. Lokalnim patolozima je zabranjeno da vrše obdukcije i čeka se dolazak stručnjaka iz prestonice.

Izvor: Srbija Danas/The Moscow Times/Kurir/Z.K./Preneo: V.M.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.