NAŠE VAKCINE SMATRAJU POUZDANIM POPUT KALAŠNJIKOVA: Putin otkrio kako u Evropi ocenjuju efikasnost Sputnjika V

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 17:59

"NAŠE VAKCINE SMATRAJU POUZDANIM POPUT KALAŠNJIKOVA": Putin otkrio kako u Evropi ocenjuju efikasnost "Sputnjika V"

Putin je dodao i da je Rusija danas jednina zemlja koja je spremna da prenese tehnologiju proizvodnje vakcina u druge zemlje i to i radi.

Ruski preparati protiv virusa korona su danas najbezbedniji, oni su jednostavni i pouzdani i u inostranstvu ih porede sa automatom "kalašnjikov", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. On je dodao da su na svetskom tržištu odlučili da podrže američku vakcinu "Moderna" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da će se tek za 10 godina znati koliko su strani preparati bili korisni.

Prema njegovim rečima, svi ruski preparati su poznati, oni su zasnovani na tehnologijama i platformama koje su primenjivane decenijama. Oni su takođe i veoma savremeni i danas su, bez sumnje, najpouzdaniji i najbezbedniji.

- Što bi rekao jedan od evropskih stručnjaka: pouzdani su kao automatske puške "kalašnjikov". To nismo rekli mi nego jedan od evropskih stručnjaka i mislim da je on u pravu. Jednostavni i pouzdani kao "kalašnjikov" - rekao je on je na sastanku sa potpredsednicom ruske vlade Tatjanom Golikovom o situaciji u vezi s pandemijom kovida.

Podsetimo, vodeći infektolog bečkog Medicinskog fakulteta i predsednik Austrijskog društva za infektivne bolesti i tropsku medicinu Florijan Talhamer izjavio je ranije da je ruska vakcina "Sputnjik Ve" (Sputnik V) pokazala efikasnost i pouzdanost koje se mogu uporediti s karakteristikama "kalašnjikova".

- "Sputnjik Ve" je kao ruska automatska puška, jednostavna, pouzdana i efikasna. Ohrabrujući podaci bili su objavljeni u veoma uticajnom medicinskom časopisu, mada prilično kasno, ali bez obzira. Prilikom davanja prve i druge doze koriste se različiti virusni vektori kako bi se povećala efikasnost - rekao je austrijski profesor početkom godine za "Kronen cajtung".

Predsednik Rusije je istakao i da se na svetskom tržištu zaoštrava borba između proizvođača preparata protiv virusa korona.

- Na svetskom tržištu su odlučili da podrže američku vakcinu "Moderna" s kojom nastupa američko-evropska kompanija i to prilično agresivno. Ali, to je njihiva stvar - rekao je Putin.

Kako je dodao, u inostranstvu govore o inovativnosti tog preparata i tome koliko je moderan.

- Daj bože, nadam se, da će tako i biti. Istina, da li je to i zaista tako, biće poznato tek za 10 godina kontinuirane porimene i analize rezultata - zaključio je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN CITIRAO AUSTRIJSKOG STRUČNJAKA: Vakcina Sputnjik je jednostavna i pouzdana kao Kalašnjikov!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2021

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su ruske vakcine jednostavne i pouzdane kao automatska puška "Kalašnjikov", posle vesti da je država registrovala verziju vakcine Sputnjik V u jednoj dozi.

Nastavak na Kurir...

RT: Rusija spremna da odustane od prava intelektualne svojine za vakcine: „Ne smemo razmišljati o profitu“, navodi Putin

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2021, 07:56

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva podržati odustajanje od patentnih prava za vakcine protiv koronavirusa, s obzirom na važnost borbe protiv pandemije. Predlozi za odricanje od prava intelektualnog vlasništva za vakcine protiv koronavirusa "nisu u suprotnosti" sa pravilima Svetske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.