Moskva: Žalimo što SAD odbijaju razgovor Bajdena i Putina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2021, 13:23

Moskva: Žalimo što SAD odbijaju razgovor Bajdena i Putina

Za sada nema planova da se organizuje otvoreni razgovor ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika SAD Džoa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Koliko sam razumeo, američka strana nije spremna", rekao je Peskov.

Bajden je u petak odbio predlog da se organizuje otvoreni dijalog između njega i Putina u ponedeljak, 22. marta, rekavši da će se takav kontakt dvojice lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogoditi u budućnosti, dok je zamenica portparola Bele Kuće, Karin Žan Pjer, kazala da će susreta biti kada za to dođe vreme.

Putin uvek nosi sa sobom tzv. nuklearnu torbu

Ruski predsednik Vladimir Putin uvek ima neophodna sredstva za komunikacije, uključujući strateška i to gde god da se nalazi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je to rekao novinarima odgovarajući na pitanje da li je Putin sa sobom imao tzv. nuklearnu torbu tokom boravka u ruskim tajgama, gde je bio proteklog vikenda sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, prenosi Tas s.

"Kako drugačije. Naravno da je imao to sa sobom", rekao je Peskov.

Moskva: Žalimo što SAD odbijaju razgovor Bajdena i Putina

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je izrazilo danas žaljenje zbog odluke SAD da odbiju video konferenciju između ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika DŽoa Bajdena 19. ili 22. marta.

Time je, kako je navedeno, propuštena prilika za pronalaženje izlaza iz ćorsokaka nastalog u odnosima između dve zemlje, prenosi ruska agencija Tas s.

"Sa žaljenjem konstatujemo da američka strana nije podržala predlog predsednika Putina za razgovor sa americkim predsednikom DŽoom Bajdenom u formatu otvorene video konferencije 19. ili 22. marta, kako bi razgovarali o nagomilanim bilateralnim pitanjima i o pitanjima globalne stabilnosti", napominje Ministarstvo spoljnih poslova.

"Propuštena je još jedna prilika za pronalaženje izlaza iz ćorsokaka, koji je izazvao Vašington u rusko-američkim odnosima, a odgovornost za to u potpunosti snose Sjedinjene Države", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova na svojoj veb stranici.

Bajden je u petak odbio predlog da se organizuje otvoreni dijalog između njega i Putina u ponedeljak, 22. marta, rekavši da će se takav kontakt dvojice lidera dogoditi u budućnosti, dok je zamenica portparola Bele Kuće, Karin Žan Pjer, kazala da će susreta biti kada za to dođe vreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kremlj: Nema planova za sastanak Putina i Bajdena

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2021

MOSKVA - Za sada nema planova da se organizuje otvoreni razgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina i predsjednika SAD Džoa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.