Ministar finansija: Rusija kupuje evroobveznice Ukrajine već ove godine

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2013, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar finansija: Rusija kupuje evroobveznice Ukrajine već ove godine

18.12.2013. -

Rusija će uložiti $15 milijardi iz Fonda nacionalnog blagostanja u suverene obveznice Ukrajine 2013. i 2014. godine, saopštio je ministar finansija RF Anton Siluanov.

„To će biti evroobveznice, deo ove godine, a deo sledeće. Manji deo, naravno, ove godine“, rekao je Siluanov.

Ranije je saopšteno, da je na susretu predsednika Rusije i Ukrajine Vladimira Putina i Viktora Janukoviča postignut sporazum na osnovu koga će Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uložiti $15 milijardi u ukrajinske hartije od vrednosti.

Takođe, je postignut sporazum o sniženju cene ruskog gasa za Ukrajinu. Cena je smanjena za trećinu – do $268,5 za hiljadu kubnih metara.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Sporazum sa Rusijom privremen"

Izvor: B92, 18.Dec.2013

Vilnjus -- Linas Linkevičius, ministar inostranih poslova Litvanije koja predsedava EU upozorio je Ukrajinu da je postizanjem dogovora sa Rusijom samo odložila krizu...Sporazum, na osnovu koga se Moskva složila da kupi ukrajinske hartije od vrednosti za 15 milijardi dolara, a Gazprom pristao da snizi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.