Mihail Mišustin kandidat za novog premijera Rusije

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihail Mišustin kandidat za novog premijera Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Državnoj dumi kandidata za premijera Mihaila Mišustina, predsednika Federalne poreske službe Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja, prenosi Tas.
"Predsednik Vladimir Putin održao je radni sastanak sa Mihailom Mišustinom i ponudio mu mesto premijera. Dobivši saglasnost, predložio je Mišustinovu kandidaturu za mesto premijera na razmatranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Državnoj dumi", navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja.

Mišustin je bio na čelu Savezne poreske službe Rusije od aprila 2010. godine.
Kandidaturu Mišustina Državna duma će razmatrati sutra, 16. januara.  
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev objavio je danas da cela Vlada podnosi ostavku, nakon Putinovog obraćanja naciji. 
Kako je napomenuo Medvedev, izmene će promeniti balans vlasti u zemlji.
Kasnije je Putin objavio da namerava da Medvedevu poveri funkciju zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije.
Kandidat za mesto premijera ima Mihail Mišustin rođen je 3. marta 1966. u Moskvi.
Diplomirao je na moskovskom diplomirao je na moskovskom univerzitetu za mašinstvo, gde je završio i postdiplomske studije.
Godine 1998. godine stupio je u državnu službu. Bavio se informacionim sistemima za računovodstvo i kontrolu plaćanja poreza. Tada je radio kao zamenik ministra za poreze i carine.
U martu 2004. godine, bio je na čelu Federalne agencije za katastar nepokretnosti, a rukovodio je Federalnom agencijom za upravljanje posebnim ekonomskim zonama.
U aprilu 2010. godine postavljen je za šefa Savezne poreske službe.
Mihail Mišustin autor je monografije o mehanizmima informacione tehnologije državne poreske uprave i monografije o principima informacione tehnologije poreske administracije. 
Nagrađen je Ordenom časti 2012. godine. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je kandidat za premijera Rusije: Putin predložio naslednika Medvedeva

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Državnoj dumi kandidata za premijera zemlje Mihaila Mišustina Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Državnoj dumi kandidata za premijera zemlje Mihaila Mišustina, predsednika Federalne poreske službe Rusije, saopštila...

Nastavak na Večernje novosti...

Putin za premijera predložio šefa Federalne poreske službe

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020

Predsednik Vladimir Putin predložio je Državnoj dumi kandidata za premijera zemlje Mihaila Mišustina, šefa Federalne poreske službe Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja. „Predsednik Vladimir Putin održao je radni sastanak sa Mihailom Mišustinom i ponudio mu mesto premijera. Dobivši...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.