Mekejn: RT obesmišljava istinu i širi laži

Izvor: Vostok.rs, 16.Nov.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn: RT obesmišljava istinu i širi laži

Američki senator Džon Mekejn negodovao je zbog zakona koji je usvojila Državna duma Rusije, a kojim se omogućava da se mediji proglase stranim agentima, ako se finansiraju iz inostranstva. Prema njegovom mišljenju, RT i „Glas Amerike“ ne mogu da se porede.

Vladimir Putin se približava tome da proglasi međunarodne medije stranim agentima, navodno, kao odgovor na zahtev Ministarstva pravde SAD da se televizija RT, koju su američke obaveštajne službe proglasile ’glavnim međunarodnim propagandnim medijem Kremlja‘, registruje kao strani agent“, navodi se u senatorovom saopštenju.

„Kao zaštitnik slobode govora i medija u čitavom svetu, SAD jasno daju na znanje: ne mogu da se porede RT i televizijske mreže kao što su ’Glas Amerike‘, ’Radio Sloboda‘, Si-En-En ili Bi-Bi-Si. Novinari koji rade za te televizijske kompanije bore se za istinu, raskrinkavaju laži i pozivaju vlasti na odgovornost“, tvrdi Mekejn.




Pritom, prema Mekejnovom mišljenju, novinari RT-a su propagandisti koji obesmišljavaju istinu, šire laži i pokušavaju da potkopaju demokratske vlade po želji ruskog lidera.

Državna duma Rusije usvojila je zakon kojim se omogućava da strani mediji budu proglašeni stranim agentima.

Ministarstvo pravde SAD stavilo je televiziju „RT Amerika“ na spisak stranih agenata na osnovu Zakonu o stranim agencijama iz 1938. godine. Istovremeno mnogi drugi strani državni mediji, kao što su britanski Bi-Bi-Si, kineski Si-Si-Ti-Vi, francuska televizija „Frans 24“, nemačka radio-stanica „Dojče vele“, nisu registrovani kao takvi.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.