Medvedev ističe potrebu da se Rusi okupe oko predsednika

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2023, 01:46

Medvedev ističe potrebu da se Rusi okupe oko predsednika

Sprečavanje nacionalnog podela zahteva okupljanje oko ruskog predsednika Vladimira Putina, napisao je na Telegramu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.
„Okupljanje oko našeg predsednika i vrhovnog komandanta oružanih snaga zemlje ključno je za pobedu nad spoljnim i unutrašnjim neprijateljem, koji nastoji da rasparča našu Otadžbinu, i za spas naše države. Nacionalni rascep i izdaja doveli bi do najveća tragedija ikada i univerzalna katastrofa“, istakao je on. „Nećemo dozvoliti da se to dogodi. Neprijatelj će biti slomljen. Pobeda će biti naša“, dodao je Medvedev. Ranije je Vladimir Putin održao televizijsko obraćanje naciji, opisujući razvoj događaja u južnom gradu Rostovu na Donu kao izdaju i udarac Rusiji i njenom narodu. On je upozorio pobunjenike da ne naprave fatalnu grešku i pozvao ih da prestanu da učestvuju u ilegalnim aktivnostima. U petak je nekoliko audio snimaka postavljeno na Telegram kanal osnivača privatne vojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina. Posebno je tvrdio da su njegove snage bile napadnute, za šta je okrivio vojne vlasti zemlje. S tim u vezi, Federalna služba bezbednosti (FSB) pokrenula je krivičnu istragu o pozivima na oružanu pobunu. Rusko Ministarstvo odbrane proglasilo je lažne vesti optužbe o napadu na „pozadinske kampove” PVK Vagner.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.