Mali: Istorijska poseta Putina; biće pravi bum

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Istorijska poseta Putina; biće pravi bum

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je predstojeća poseta ruskog predsednika Vladimira Putina istorijska.

Kako je rekao, s obzirom na to da se predsednik Aleksandar Vučić sa njim sastaje 14. put dovoljno govori o poverenju koje postoji.

Mali je rekao, gostujući u Dnevniku RTS, da spoljna trgovina između Rusije i Srbije raste iz godine u godinu.

"Rusija je četvrti izvozni partner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, takođe, i uvozni partner broj četiri", rekao je ministar finansija.

Mali je najavio da će tokom Putinove posete biti potpisano više od 20 sporazuma, a jedan od tih sporazuma odnosi se na dalji nastavak modernizacije Železnica, kao i izgradnja dispečerskog centra. Kako je rekao, biće potpisan i sporazum o skladištenju gasa u Banatskom dvoru, što za građane Srbije znači bezbedno snabdevanje gasom.

"Biće organizovan i digitalni dijalog. Osim energetske i infrastrukturne saradnje, Srbija nema razloga da ne produbi i saradnju u IT sektoru. U polju inovacija napraviće pravi bum", rekao je Mali.

Kada je reč o pronalaženju strateškog partnera za "Petrohemiju", Mali je rekao da se trude da pronađu partnera. Prema njegovim rečima, postoji zainteresovanost ruskih firmi, ali ima zainteresovanih i iz drugih država, pa će se videti šta će pokazati tender.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.