Makron potvrdio da će razgovarati telefonom sa Putinom u bliskoj budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 03:44

Makron potvrdio da će razgovarati telefonom sa Putinom u bliskoj budućnosti

Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je u intervjuu za francusku televiziju TF1 da planira da u bliskoj budućnosti razgovara telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Planiram da obavim još jedan razgovor sa predsednikom Putinom posle razgovora sa šefom Međunarodne agencije za atomsku energiju, posebno o pitanju civilne nuklearne energije", rekao je Makron, preneo je TAS S.

"Moramo da nastavimo da pružamo pomoć Ukrajini, da pokušamo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbegnemo eskalaciju, da zaštitimo Zaporošku nuklearnu elektranu i da se pripremimo za pokretanje dijaloga onog dana kada svi sednu za pregovarački sto", dodao je on.

Makron je 29. novembra posetio Sjedinjene Američke Države i rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom da namerava da razgovara telefonom sa Putinom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.