Majka ruskog vojnika zahteva od Putina: Ako je moj sin ubijen... VIDEO

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 10:44

Majka ruskog vojnika zahteva od Putina: "Ako je moj sin ubijen..." VIDEO

Na društvenim mrežama je objavljen video-snimak na kojem se vidi kako majka moli ruskog predsednika Vladimira Putina za informacije o svom sinu vojniku.

Za sina joj je rečeno da je ubijen u ratu u Ukrajini.

Snimak je na Tviteru podelio i Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Žena je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << započela video-snimak tako što se lično obratila Putinu, a nakon toga je dala ime svog 20-godišnjeg sina i datum njegovog rođenja. Ona je ispričala kako je u septembru prošle godine mobilisan iz ruskog grada Nižnjevartovska i da se od tada borio na ruskoj strani u ratu protiv Ukrajine.

Ona tvrdi da je 18. jula dobila telefonski poziv iz njegove jedinice da joj je dva dana ranije ubijen sin. "Nakon toga smo čuli tri različite priče o smrti našeg sina. Kao da su ga odveli, ali se ne zna gde su ga odveli", opisala je ona.

Ona je naglasila da trenutno nema kontakt sa jedinicom svog sina i da je njenom bivšem suprugu od komandira jedinice rečeno da je došlo do incidenta u kojem je "dignuta oprema u vazduh", što je rezultiralo smrću njihovog sina i još jedne osobe.

Međutim, kaže majka, komandir je priznao da nije mogao da potvrdi smrt mladića "100 odsto jer je nije video". Ona ističe da je stupila u kontakt sa kancelarijom za regrutaciju u Nižnjevartovsku i obećali su joj da će proveriti šta se dogodilo. "Kancelarija je navodno kontaktirala jedinicu, ali nema zvaničnih informacija o smrti našeg sina", rekla je ona.

Ona navodi da je pisala kabinetu predsednika, vojnom tužilaštvu i poslanicima u Nižnjevartovsku tražeći da želi telo njenog sina ako je mrtav. "Ako je moj sin ubijen, molim vas da mi vratite njegovo telo, da ga oplakujem kao majka", apelovala je ona.

Požalila se da nije dobila odgovor ni od jedne službe kojoj je pisala i da joj se ne odgovara na telefonske pozive. "Dakle, moj 20-godišnji sin je usred ničega. Mislim, odveli su ga. I ne mogu da mi kažu gde je. Jednostavno ne mogu da razumem", rekla je ona.

"Ako su ga drugovi ubacili u auto i odvezli... Odveli su ga negde. Zašto niko ne može da nam odgovori?", upitala je ona. Majka je zaključila ponovo apelujući na Putina za pomoć, ističući da je on, kao vrhovni komandant zemlje, "odgovoran za sve ove momke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.