MOĆNI SNAJPER: Putina čuva T -5.000

Izvor: Mondo, 24.Sep.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOĆNI SNAJPER: Putina čuva T -5.000

Obezbeđenje predsednika Rusije Vladimira Putina koristi rusku snajpersku pušku "T-5.000", koja je u samom svetskom vrhu kada je reč o preciznosti i pouzdanosti.

Foto: YouTube/printscreen/Ruptly

Federalna služba bezbjednosti Ruske Federacije koristi ovu moćnu pušku, koja je deo kompleksa "Preciznost".

"T-5000" je pouzdana i besprekorno precizna puška, pa se Federalna služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bezbednosti odlučila za nju umesto za puške čuvenog britanskog proizvođača "Akjurasi internešnel."

Tajna preciznosti ove puške je u njenoj cevi. Napravljena je od nerđajućeg čelika, i to tehnikom jediničnog rezanja, tehnologijom koja košta najviše novca i vremena, ali se isplati pri pravljenju visokopreciznog naoružanja, navodi list "Forbs".

U proizvodnji ove ruske puške koristi se nemačka oprema za obradu. Pri tome, od bušenja do sastavljanja gotovog proizvoda, cev prolazi kroz mnogo operacija.

Putin: Od ove nuklearne bombe nema odbrane! VIDEO

Potom sledi temeljna provera koja uključuje i introskopsko skeniranje kanala cevi.

Aluminijumski ram "T-5000" ne samo da smanjuje masu oružja, nego dopušta i čvrsto montiranje nišanske i druge opreme. Kundak je plastični, teleskopski, sa mogućnošću podešavanja u skladu sa potrebama anatomije strelca.

U kundaku se nalazi i dodatni monopod za fiksiranje oružja u "režimu čekanja".

Ova ruska puška poseduje dobro osmišljena rešenja kojim se olakšava posao snajperisti. Na primer, zatvarač se može skinuti i rasklopiti na terenu, bez ikakve dodatne opreme, za svega nekoliko minuta.

Puška je dizajnirana tako da može da koristi pet tipova municije.

Putin obezbedio milijarde za srpsko oružje?

Najsnažnija od njih je "2338 lapua magnum". Taj 16,2 grama težak metak izlazi iz cevi pri brzini od 900 metara u sekundi, pa se može koristiti za mete udaljene i do 2,5 kilometra i više.

 Cev "T-5000" za ovaj kalibar dugačka je gotovo 70 centimetara i opremljena regulatorom trzaja kako bi snažni povratni udarac bio kompenzovan.

"T-5000" je moderna puška za precizna dejstva i prevazilazi sve ranije ruske modele, prenosi "Ruska reč".
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.