MEDVEDEV I PUTIN NA REKLAMAMA ZA SPORTSKU OPREMU!

Izvor: Kurir, 30.Maj.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDVEDEV I PUTIN NA REKLAMAMA ZA SPORTSKU OPREMU!

MOSKVA - Plakati sa fotografijama predsednika i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i Vladimira Putina u sportskoj odeći, pojavili su se danas u centru Moskve i izazvali gnev ruske vlade.

Medvedev i Putin su prikazani u patikama, šortsevima i majicama sa natpisima M i D i sa teniskim reketima u rukama. Na plakatima stoje natpis "Nova kolekcija proleće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - leto 2011" i znak tržnog centra CUM, u čijoj su blizini i postavljene te reklame.

Vlada je zatražila da se reklame uklone do kraja dana i zapretila da će kazniti sve one koji su ih postavljali. Autori reklame zasad nisu pronađeni.

"Nije nam poznato ko stoji iza postavljanja reklame. To se graniči sa vandalizmom, jer niko nije odobrio takvu reklamu niti je dao dozvolu", rekao je portparol premijera Dmitrij Peskov agenciji Interfaks.

Po njegovim rečima, pošto reklama ima izrazit komercijalni karakter, vlada je zatražila od komiteta za reklamu grada Moskve da do kraja dana skloni plakate. Predstavnica predsednika Natalija Timakova se uzdržala od komentara, ali je navela da se slaže sa kolegama iz vlade. U tržnom centru CUM su saopštili da nemaju nikakve veze sa plakatima i da je njihovoj službi bezbednosti naloženo da ispita slučaj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.