Lukašenko tražio od Putina Kalinjingrad!

Izvor: Press, 11.Okt.2013, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko tražio od Putina Kalinjingrad!

Lukašenko je izjavio ruskim novinarima u Minsku da bi želeo i da je to rekao i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kada su zajedno helikopterom preletali tu oblast da bi Belorusija razvijala poljoprivredu u oblasti Kaliningrada i da taj deo Rusije on smatra beloruskim. 

"Smatram da je to naša zemlja u pozitivnom smislu reči. Ako bi bilo moguće sutra uzeti Kaliningrad - to bih učinio sa zadovoljstvom“, prenose reči beloruskog predsednika ruski mediji. 

"Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sam Vladimiru Vladimiroviču (Putinu): slušaj, daj mi tu zemlju. Rekao sam mu: ne moraš da nam daš u vlasništvo. A, mi ćemo od zemlje da napravimo plodne pašnjake i da se bavimo poljoprivredom“, kazao je Lukašenko. 

Odnosi Rusije i Belorusije koje su zajedno s Kazahstanom u Carinskom savezu su već duže vreme narušeni uz povremene razmirice oko cene gasa i kvaliteta hrane. 

Poslednji spor u nizu tiče se hapšenja u Minsku Vladislava Baumgertnera, izvršnog direktora "Uralkalija", proizvođača sode, zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama sa ciljem da se obogati na račun Belorusije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.