Lukašenko propustio ručak sa Putinom; Rojters: Izgledao umorno

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 22:47

Lukašenko propustio ručak sa Putinom; Rojters: Izgledao umorno

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko preskočio je danas ručak koji je priredio ruski predsednik Vladimir Putin nakon proslave Dana pobede.

Lukašenko je izgledao umorno, a na desnoj ruci je nosio zavoj, piše Rojters.

Agencija navodi da je izgled beloruskog predsednika podstakao nagađanja na društvenim mrežama o njegovom zdravlju.

Na video-snimku koji je objavljen na Internetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vidi se kako Lukašenko razgovara sa Putinom i vojnim vrhom posle vojne parade na Crvenom trgu, nakon čega je prevežen do Spomenika nepoznatom junaku, za razliku od Putina i ostalih lidera koji su do spomenika prošetali.

Međutim, nakon toga je propustio državni ručak koji je Putin priredio u Kremlju. Beloruske vlasti nisu komentarisale zdravstveno stanje Lukašenka, ali je uočeno da se on pojavio na samo dva javna događaja u poslednje dve nedelje, a da je na jednom bio promukao, piše Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.