Lukašenko kaže da bi naredio upotrebu ruskog nuklearnog oružja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2023, 08:48

Lukašenko kaže da bi naredio upotrebu ruskog nuklearnog oružja

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bi bez oklijevanja naredio upotrebu ruskog taktičkog nuklearnog naoružanja koje će biti raspoređeno u Bjelorusiji u slučaju agresije na njegovu zemlju. Ranije ove godine ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je planove o raspoređivanju nuklearnog oružja kratkog dometa u susjednu Bjelorusiju, koja je saveznica Rusije. Iako je Putin naglasio da će Rusija zadržati kontrolu nad navedenim oružjem, izjava Lukašenka sugerira suprotno,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lukašenko kaže da bi naredio upotrebu ruskog nuklearnog oružja

Izvor: Danas, 14.Jun.2023

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bi bez oklevanja naredio upotrebu ruskog taktičkog nuklearnog naoružanja koje će biti raspoređeno u Belorusiji u slučaju agresije na njegovu zemlju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.