Lukašenko će sa Putinom razgovarati o železnici za Sankt Peterburg

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2023, 13:20

Lukašenko će sa Putinom razgovarati o železnici za Sankt Peterburg

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je zadužio vladu da pripremi dokumente o projektu pruge za Sankt Peterburg pre sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u oktobru.
„Zatražio sam od zamenika premijera[Anatolija Sivaka i premijera Romana Golovčenka da do mog sastanka sa predsednikom Rusije pripreme, da tako kažem, materijale za prezentaciju o svim uskim grlima u pravcu železnice Sankt Peterburg.“, izjavio je Lukašenko, a citirala je novinska agencija BelTA. Sa predsednikom Rusije nedavno je razgovarano o mogućnosti realizacije dva nova velika projekta, od kojih se jedan odnosi na železnički krak od Belorusije do Sankt Peterburga, izjavio je Lukašenko. Snabdevanje železnicom predstavlja usko grlo u okruženju sankcija pri izvozu robe, izjavio je predsednik beloruske države. f

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.