Lazanski SVE REKAO! Putin je svojom posetom NAJAVIO MOĆNO POJAČANJE - stiže nam UBITAČNI PVO SISTEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski SVE REKAO! Putin je svojom posetom NAJAVIO MOĆNO POJAČANJE - stiže nam UBITAČNI PVO SISTEM

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, njegovi sastanci sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i veliki skup kojim je narod Srbije iskazao svoju podršku ruskom lideru je bio udarna vest domaćih i svetskih medija.

O toj poseti, kao i o vojno-tehničkim implikacijama i novom oružju koja ona može da donese Srbiji razgovarali smo sa našim poznatim analitičarem Miroslavom Lazanskim.

Na pitanje šta je na njega ostavilo najveći utisak po pitanju jučerašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posete gospodin Lazanski je nedvosmisleno odgovorio:

Definitivno 120.000 ljudi kod hrama, što je fantastično! Vidim da je i sam Putin bio impresioniran, i to je meni najupečatljivija scena.

Povodom napisa u medijima da će Srbija dobiti raketni sistem Točka, kao i PVO sistem Pancir, Lazanski je prvo demantovao pisanje pojedinih medija o sistemu Točka, pošto je taj sistem relativno zastareli sistem zemlja-zemlja, a Srbija ima savremene haubice koje su jeftinije a imaju gotovo istovetno dejstvo.

O Panciru i stanju srpske protivvazdupne odbrane Lazanski je rekao sledeće:

- To će najverovatnije biti dva diviziona. Pošto svaki divizion ima tri baterije, a svaka baterija ima tri vozila, to znači ukupno 18 vozila. Pancir je sistem malog i srednjeg dometa. Nama treba pre svega zbog obaranja neprijateljskih bespilotnih letelica i krstarećih raketa. Mi u ovom trenutku nemamo čime da obaramo dronove. Na tom polju kasnimo. Ako bi dobili uz Pancir i Buk M2, pa čak i M1 to bi bitno unapredilo PVO sistem. Sa postojećom (i dokazanom) "Nevom" koja je modernizovana, i "Kubom" koji se modernizuje to bi bio sasvim solidan PVO sistem – a zatim je dodao:

- I bitno je da se ovih 14 migova zaista modernizuje, jel oni sad u ovom stanju, da se ne varamo nisu 4 generacija. U ovom stanju sad oni su generacija 3+.

O reakciji Zapada na posetu Ruskog predsednika Vladimira Putina Lazanski je rekao sledeće:

- Vidim da već ima zle volje, zlobe i špekulacija. Mi sa ovom posetom Putina sebi dižemo cenu na Zapadu. Pokazujemo da ipak imamo moćnog zaštitnika. Rusija će nas štititi po poolitičkim pitanjima, a to su pokazali i po pitanju Interpola, i u Savetu bezbednosti UN, kao i po pitanju britanske rezolucije da smo genocidni. Rusi su uvek nastupali saveznički.

Taj saveznički nastup ima svoje benefite, dodaje Lazanski:

- Od njih možemo da dobijemo oružje, nešto kao donacije, a nešto se plati jeftinije.

- Naša orijentacija na ruske sisteme je nešto što je stabilno. Naša teška borbena tehnika su uglavnom nekadašnji sovjetski modeli, i nabavkom ruske vojne tehnike mi štedimo i vreme za novu obuku i doobuku i štedimo na troškovima nove logistike. To su sve velike uštede, i u novcu i u vremenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ČLANICA ANSAMBLA "KOLO" O NASTUPU PRED PUTINOM: Bio oduševljen, a zatim je prišao da se fotografiše sa nama

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2019, 17:52

Članica ansambla "Kolo" Tijana Grčić otkrila je za "Novosti" kako je izgledao nastup u čast ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je u četvrtak boravio u poseti Srbiji" NA kraju nastupa predsedniku Putinu otpevali smo pesmu iznenađenja - "Smugljanku", za koju smo saznali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.