Kremlj potvrdio da je Karlson intervjuisao Putina

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2024, 14:33

Kremlj potvrdio da je Karlson intervjuisao Putina

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se u utorak sa američkim novinarom Takerom Karlsonom radi intervjua, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na dnevnom brifingu za medije u sredu. Amerikanac je najavio skoro objavljivanje snimka nekoliko sati ranije.
Ruski zvaničnik je odbio da kaže kada će tačno javnost moći da vidi intervju i nije želeo da komentariše njegov sadržaj. On je napomenuo da, budući da je Amerikanac, Karlson nije bio ni proruski ni proukrajinski orijentisan u pogledu svog stava prema ukrajinskom sukobu, što se očekuje da će biti u fokusu intervjua. Bez obzira na to, Peskov je istakao da je stav intervjuista u suprotnosti sa onim koji dominira zapadnim medijima, zbog čega je Kremlj udovoljio njegovom zahtevu. Portparol Kremlja je, međutim, dodao da Karlson nije u pravu kada tvrdi da se zapadni mediji nisu potrudili da traže intervju sa ruskim liderom. Zapadni mejnstrim mediji ne mogu da tvrde „čak ni privid nepristrasnosti” prema Ukrajini i „svi imaju jednostran stav”, objasnio je Peskov. Moskva „nema želju“ da komunicira sa njima i sumnja da bi iz toga proizašlo nešto dobro, izjavio je on. Ranije je Vol Strit Žurnal objavio da će Karlson verovatno objaviti svoju produkciju u utorak, pozivajući se na „ljude koji su upoznati sa ovim pitanjem“. Karlson je obećao da će njegov intervju sa Putinom biti objavljen na njegovoj platformi za striming i da neće biti plaćeni. On je izjavio da je važno da američka javnost čuje šta ruski predsednik ima da kaže, jer su ulozi ukrajinskog sukoba veoma visoki.   Kritičari tvrde da je Karlson naklonjen ruskoj strani. Bivši američki kongresmen Adam Kinzinger, koji je proukrajinski orijentisan, nazvao ga je „izdajnikom“ u objavina Iks-u i pokrenuo lažnu anketu o tome da li je novinar na Putinovom platnom spisku. Čak i pre nego što je Karlson potvrdio svoje planove, neokonzervativni pisac Bil Kristol pozvao je vlasti da ga spreče da se vrati kući, „sve dok predstavnici naše zemlje ne shvate šta se dešava”. Karlson je predvideo da će zapadne vlade „svakako dati sve od sebe da ga cenzurišu jer se „plaše informacija koje ne mogu da kontrolišu”. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.