Kremlj: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju sledeće godine

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2021, 11:25

Kremlj: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju sledeće godine

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju 2022. godine, a datum će biti dogovoren diplomatskim kanalima, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. "Vučić je obnovio poziv predsedniku da poseti Srbiju, a predsednik je prihvatio ovaj poziv. Tačan datum posete biće usaglašen diplomatskim kanalima", rekao je Peskov. Putin je u primio Vučića u Sočiju, gde su razgovarali o širokom spektru pitanja. Predsednik Srbije je posle sastanka rekao da će cena gasa iz Ruske Federacije u narednih šest meseci za njegovu zemlju ostati na dosadašnjem nivou od 270 dolara za 1.000 kubnih metara i da je postignut dogovor o povećanju i fleksibilnosti zaliha.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Popović: Bratska cena gasa Rusije Srbiji, uskoro dobijamo sputnjik lajt

Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 10:04

Cena ruskog gasa za Srbiju, posle dogovora srpskog i ruskog predsednika, nije tržišna, ali je politička, prijateljska i saveznička, a možda je najbolje reći bratska, izjavio je RTS ministar bez portfelja i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.