Kremlj: Putin će u Argentini razgovarati sa saudijskim princom o ubistvu Kašogija

Izvor: Beta, 28.Nov.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Putin će u Argentini razgovarati sa saudijskim princom o ubistvu Kašogija

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće sa saudijskim prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom o ubistvu novinara Džamala Kašogija na marginama predstojećeg samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja - G 20 u Buenos Ajresu, saopštio je danas Kremlj."Njih dvojica će razgovarati i tom pitanju", izjavio je novinarima savetnik Kremlja Jurih Ušakov i dodao da je glavni cilj sastanka razvoj odnosa Rusije i Saudijske Arabije.Putin je danas na ekonomskom forumu u Moskvi pohvalio saradnju izmedju Rusije i Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) čiji je član Saudijska Arabija."Radimo sa zemljama OPEK-a kako bi se uravnotežile ponuda i potražnja (za naftom). Prvi put u istoriji te organizacije, imamo saradnju od 100 odsto, svi dogovori su sprovedeni što do sada nije bio slučaj", rekao je Putin.Ruski predsednik je dodao da je dobra saradnja velikim delom zahvaljujući Saudijskoj Arabiji i inicijativi prestolonaslednika.Dok su zapadne zemlje žestoko osudile ubistvo Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, Rusija je imala umereniju reakciju navodeći da nema razloga da se ne veruje u verziju saudijske kraljevske porodice koja je porekla umešanost.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Putin: Pritisak SAD podstakao traženje alternative dolaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusije bila primorana da smanji svoju zavisnost od dolara zbog američkog političkog pritiska. "Nismo mi ti koji smo postavili cilj da se udaljimo od dolara. Dolar je taj koji se udaljio od nas", rekao je Putin na poslovnoj konferenciji. On je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.