Medvedev: Ukrajinski nacistički režim mora biti rasformiran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2022, 02:37

Medvedev: Ukrajinski nacistički režim mora biti rasformiran

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da aktuelni politički režim Ukrajine mora biti demontiran, jer je pretnja po bezbednost Rusiji.

"Izneću svoj lični stav. Ne mogu, a da to ne spomenem sada. Ukrajinska država u sadašnjoj konfiguraciji sa nacističkim političkim režimom predstavljaće stalnu, direktnu i jasnu pretnju Rusiji", napisao je Medvedev u objavi na društvenoj mreži Telegram.

Navodi da je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegov "lični stav".

"Stoga, pored zaštite našeg naroda i zaštite granica zemlje, cilj našeg budućeg delovanja, po mom mišljenju, treba da bude i potpuna demontaža političkog režima Ukrajine", zaključuje Medvedev.

Ranije danas, Medvedev je komentarisao ruske raketne udare na gradove u Ukrajini rekavši da je "prva epizoda završena", preneo je TASS.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je deset žrtava napada, dok je 60 osoba ranjeno, prenosi Rojters.

Eksplozija kamiona na Krimskom mostu tema ruskog Saveta bezbednosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće danas sastanak sa članovima ruskog Saveta bezbednosti, rekao je za RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ali nije precizirao da li će se na dnevnom redu naći eksplozija na Krimskom mostu.

"Sednica Saveta bezbednosti je zakazana za danas. O temama ćemo odlučiti nakon što se predsednik bude izjasnio", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kada će biti sednica Saveta bezbednosti i da li će tema biti vanredno stanje na Krimskom mostu.

Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma saopštio je juče da je eksplodirao kamion na Krimskom mostu, kao i da se zapalilo sedam vagona cisterni sa gorivom u okviru voza koji je prolazio preko mosta.

Istražni komitet je saopštio da su u eksploziji kamiona poginule tri osobe.

Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva dela kolovoza na mostu, a saobraćaj na mostu je bio privremeno obustavljen.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sednica Saveta bezbednosti Rusije

Izvor: Blic, 10.Okt.2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće danas sastanak sa članovima ruskog Saveta bezbednosti, rekao je za RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ali nije precizirao da li će se na dnevnom redu naći eksplozija na Krimskom mostu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.