Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Apsurdni navodi o izolaciji Putina

Kremlj je saopštio je da su netačni navodi o međunarodnoj izolaciji ruskog predsednika Vladimira Putina čija je poseta Parizu danas otkazana.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je rekao da Putin ima gust raspored sastanaka s međunarodnim partnerima, preneo je Tass.

"Prošle nedelje smo videli izveštaje francuskih medija da ruski predsednik navodno insistira na poseti Francuskoj u pokušaju da izađe iz izolacije. To je apsolutno apsurdno", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Peskov

Povodom otkazivanja posete Francuskoj, Peskov je rekao da je "od početka Putin u razgovorima s (francuskim predsednikom) Fransoa Olandom rekao da želi da pripremi posetu kada odgovara francuskoj strani".

Upitan zašto je sadašnja situacije nije odgovarajuća za posetu, pošto je povećano neslaganje Pariza i Moskve oko rešenja za Siriju, Peskov je rekao da to pitanje treba postaviti Jelisejskoj palati.

Jelisejska palata ;saopštila je danas da Putin "želi da odloži" posetu Francuskoj, planiranu za 19. oktobar, zbog neslaganja oko Sirije.

Oland je sinoć izjavio da razmišlja da li treba da primi Putina s obzirom na "ratne zločine" koje je sirijski režim počinio u Alepu uz podršku ruskih snaga, preneo je Frans pres.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.