Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 23:34

Komandant nemačke mornarice podneo ostavku posle izjave da Putin zaslužuje poštovanje

Viceadmiral Kaj-Ahim Šenebah je podneo ostavku u subotu nakon kritika zbog njegove izjave da "predsednik Rusije Vladimir Putin zaslužuje poštovanje" i da "Kijev nikad neće povratiti Krim koji je anektirala Moskva".
Komandant nemačke mornarice Kaj-Ahim Šenebah je, kako je naveo u saopštenju, podneo neopozivu ostavku nemačkoj ministarki odbrane, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Zatražio sam od ministarke odbrane Kristine Lambreht da me oslobodi mojih dužnosti i da to odmah stupi na snagu", stoji u Šenebahovom saopštenju.
Potvrdio je da je ministarka prihvatila njegov zahtev.
Ostavka Šenebaha je usledila nakon kritika zbog njegove izjave da "predsednik Rusije Vladimir Putin zaslužuje poštovanje" i da "Kijev nikad neće povratiti Krim koji je anektirala Moskva". 
Vest o ostavci nemačkog vojnog zvaničnika stigla je nakon napete diplomatske nedelje tokom koje su Rusija i Zapad razgovarali o ukrajinskoj krizi i evropskoj bezbednosti.
Zapadne zemlje od Rusije traže povlačenje sa ukrajinske granice, a Rusija od NATO-a očekuje da se ne širi prema istoku Evrope.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komandant nemačke mornarice podneo ostavku posle izjave da Putin zaslužuje poštovanje

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2022, 00:21

Komandant nemačke mornarice Kaj-Ahim Šenebah podneo je neopozivu ostavku nemačkoj ministarki odbrane.

Nastavak na Radio 021...

RT: Komandant nemačke mornarice podneo ostavku zbog komentara o Krimu i Putinu

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2022

Komandant nemačke ratne mornarice viceadmiral Kaj Akim Šonbah napustio je svoju funkciju u subotu veče, samo dan nakon što je rekao da se Krim „nikada neće vratiti“ i da Vladimir Putin i Rusija „verovatno zaslužuju poštovanje“. Šonbah je zamolio ministra odbrane Kristin Lambret da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.