Kleverli: Putin bi mogao da iskoristi pregovore sa Ukrajinom za obnovu vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2022, 01:07

Kleverli: Putin bi mogao da iskoristi pregovore sa Ukrajinom za obnovu vojske

Predsednik Rusije Vladimir Putin mogao bi da iskoristi mirovne pregovore sa Ukrajinom da obnovi svoju vojsku pre nego što započne novi napad, izjavio je danas britanski ministar spoljnih poslova DŽejms Kleverli u intervjuu za britanski list "Telegarf".

Kleverli je izrazio zabrinutost da bi predsednik Rusije mogao da se pretvara da je zainteresovan za pregovore dok bi zapravo obučavao vojsku i slao više municije, navodi list, preneo je Rojters.

Postoji rizik da bi prekid vatre zapravo samo koristio Putinu da obuči još vojnika, proizvede više municije, obnovi svoje oružane snage i ponovo ih naoruža", istakao je Kleverli.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Ako Putin želi mirovne pregovore, to može značiti samo jednu stvar“: Šef britanske diplomatije

Izvor: Danas, 03.Dec.2022

Vladimir Putin mogao bi iskoristiti mirovne pregovore u Ukrajini kako bi obnovio vojne zalihe pre pokretanja novih napada, upozorio je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.