Kim Džong Un se nada pobedi ruskog naroda nad hegemonijom imperijalista

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2023, 21:47

Kim Džong Un se nada pobedi ruskog naroda nad hegemonijom imperijalista

Lider Severne Koreje Kim Džong Un uveren je da će se odnosi sa Rusijom postepeno razvijati na novi nivo i nada se pobedi ruskog naroda u borbi protiv hegemonije imperijalista.
On je takve izjave dao u čestitki ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom 75. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje. „Veoma sam zadovoljan činjenicom da sam nedavno bio u zvaničnoj poseti Rusiji i razmenio iskrena i sveobuhvatna mišljenja sa drugom Putinom o multiformalnom razvoju prijateljskih odnosa DNRK i Rusije i izražavam čvrsto uverenje da će se bilateralno prijateljstvo, solidarnost i saradnja, konsolidovana generacija za generacijom i vek za vekom u budućnosti postepeno razvijati na novi nivo“, navodi se u tekstu telegrama koji je citirala novinska agencija KCNA. „Koristim ovu priliku da Vam od srca poželim dobro zdravlje i uspeh u vašem odgovornom radu, nadajući se da će ruski narod u izgradnji moćne države uvek izlaziti kao pobednik i slavan u borbi za osujećivanje uporne hegemonističke politike imperijalista i pokušaja za izolaciju i gušenje Rusije i odbrani suvereniteta, dostojanstva, bezbednosti i mira zemlje“, navodi se u telegramu.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.