Karlson izgoreo od dosade i neverice; Nije se usprotivio nijednoj Putinovoj izjavi VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 15:43

"Karlson izgoreo od dosade i neverice"; Nije se usprotivio nijednoj Putinovoj izjavi VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin u potpunosti je kontrolisao intervju sa američkim novinarom Takerom Karlsonom, pišu zapadni mediji.

Kako navode, Karlson u većem delu intervjua jedva da je dobijao reč.

Bi-Bi-Si u svom reagovanju navodi da je Putin "držao lekcije, šalio se i povremeno ljutito govorio", ali da to nije bilo upućeno sagovorniku. Agencija ističe da se Karlson smejao, slušao, a zatim - još malo slušao

U komentaru je navedeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se činilo da je Karlson razumeo polučasovnu lekciju koju je Putin izneo tokom intervjua. Međutim, novinar Bi-Bi-Sija tvrdi da je Karlson, tokom lekcije o istoriji, "izgoreo od dosade i neverice".

Agencija zamera Karlsonu što je "skrenuo sa putanje" i tokom intervjua govorio o Bogu i ruskoj duši, umesto da "natera" ruskog lidera da govori o onome što na Zapadu nazivaju "invazijom na Ukrajinu" i da se usprotivi izjavama za koje novinar Bi-Bi-Sija smatra da su "lažne".

Prema pisanju Bi-Bi-Sija, nisu istinite Karlsonove izjave o tome da je intervju s Putinom "trijumf slobode govora" i da je učinio ono što se drugi zapadni mediji ne usuđuju. Agencija napominje da je Kremlj, zapravo, veoma selektivan kada se radi o tome sa kim će Putin razgovarati.

Zapadni mediji naglašavaju da ne veruju u Putinovu priču da želi dijalog i mir sa Ukrajinom.

U izveštajima se zamera Karlsonu i to što se, u suštini, nije usprotivio nijednoj Putinovoj izjavi.

Bi-Bi-Si napominje da se intervju završio na predlog ruskog predsednika.

Dopisnik lista "Vašington post" iz Rusije Frančeska Ebel istakla je da je jedan od razloga što je Putin prihvatio intervju sa Karlsonom da pruži podršku bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu tokom predizborne kampanje.

Ona je navela da bi intervju "mogao da poveća Trampove šanse da bude ponovo izabran za predsednika" i da "ubedi Republikansku stranku da blokira američku vojnu pomoć Kijevu".

Agencija AP prenela je da je portparol Bele kuće Džon Kirbi pokušao da minimalizuje uticaj intervjua pred objavljivanja.

"Zapamtite da slušate Vladimira Putina. Ne bi trebalo da uzimate za nominalnu vrednost ništa što on ima da kaže", poručio je Kirbi pre objavljivanja intervjua, koji je trajao više od dva časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.