KREMLJ SE OGLASIO: Ne bavimo se time kada će Navaljni biti predat porodici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 12:58

KREMLJ SE OGLASIO: "Ne bavimo se time kada će Navaljni biti predat porodici!"

Nedopustivo optuživanje ruskih vlasti.

Kremlj nema informaciju kada bi telo ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je umro u pritvoru, moglo biti predato njegovoj porodici nakon završetka neophodnih procedura, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ovo pitanje ne treba da bude upućeno nama. Mi se time ne bavimo, to nije opis posla predsedničke administracije -rekao je Peskov, prenosi TASS.

On je ocenio da su izjave zapadnih političara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su za smrt Navaljnog optužili predsednika Rusije Vladimira Putina, ''bezobrazne'', dodajući da je istraga u toku i da se preduzimaju sve neophodne mere, a da rezultati istrage do sada nisu objavljeni u javnosti.

- U uslovima u kojima nema dostupnih informacija smatramo da je apsolutno nedopustivo davati takve, iskreno, bezobrazne izjave. To je neprimereno za državnike iz čijih smo usta čuli takve izjave. One, naravno, ne mogu da naškode našem predsedniku, ali ne koriste ni onima koji daju takve izjave- rekao je Peskov.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Mnogi zapadni političari za smrt Navaljnog optužili su ruske vlasti i predsednika Rusije Vladimira Putina.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj: U toku istraga o smrti Navaljnog, za sada bez rezultata

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2024

Istraga o smrti Alekseja Navaljnog je "u toku" i za sada se još nije došlo do zaključaka, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dok se majka i drugi bližnji ruskog opozicionara traže da im se preda njegovo telo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.