KREMLJ RAZOTKRIO LICEMERJE ZAPADA! Histerično reaguju na planove Rusije, a ne sećaju se šta je SAD radila u Evropi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 12:03

KREMLJ RAZOTKRIO LICEMERJE ZAPADA! "Histerično reaguju na planove Rusije, a ne sećaju se šta je SAD radila u Evropi!"

Vladimir Putin je 25. marta rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji

Kolektivni Zapad histerično reaguje na planove Rusije da izgradi skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije, a ne seća se američkog naoružanja u Evropi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ovo je sada veoma važna tema. Vidimo veoma neobuzdanu reakciju kolektivnog Zapada na najave predsednika Putina - rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.

- Kolektivni Zapad nije sklon da se nekako priseti teme američkog nuklearnog oružja koje se nalazi ovde u Evropi, pored naše zemlje. Ali, u ovom slučaju, sklon je tako histeričnoj reakciji na naše planove da izgradimo skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije - naglasio je Peskov.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je 25. marta rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji. Putin je objasnio da Rusija ne prenosi svoje nuklearno oružje u Belorusiju, već radi ono što su SAD radile čitavu deceniju. Prema njegovim rečima, izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biće završena 1. jula.

Govoreći o ovim planovima, Putin je primetio da je razlog za takav korak izjava Velike Britanije o isporučivanju Ukrajini municije sa osiromašenim uranijumom. Istovremeno, Putin je napomenuo da je Belorusija odavno tražila da na svojoj teritoriji razmesti rusko nuklearno oružje. On je dodao da Moskva radi ono što su SAD radile decenijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zapad histerično reaguje na planove Rusije da postavi nuklearno oružje u Belorusiji — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2023

 Zapad se ne seća nuklearnog oružja SAD u Evropi, ali histerično reaguje na namere Rusije da izgradi skladišta za takvo oružje u Belorusiji, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervjuu za TV kanal „Rusija 24“ u nedelju.. „Kolektivni Zapad nije sklon da se priseća...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.