KREMLJ JASNO SAOPŠTIO: Evo gde će Vladimir Putin dočekati Vaskrs

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 09:29

KREMLJ JASNO SAOPŠTIO: Evo gde će Vladimir Putin dočekati Vaskrs

Predsednik Rusije Vladimir Putin tradicionalno će proslaviti Vaskrs u crkvi sledeće nedelje, rekao je za RIA Novosti pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Putin je samo dva puta propustio Vaskršnju službu u Sabornom hramu Hrista Spasitelja. Šef države 2003. godine nije došao u Saborni hram Ruske pravoslavne crkve na Vaskrs, kao što je bio u Tadžikistanu.

Zatim je prisustvovao Vaskršnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službi u crkvi Svetog Nikole u ​​Dušanbeu.

Putin je 2020. godine propustio Vaskršnju službu u Hramu Hrista Spasitelja zbog opasnosti od širenja korona virusa - prvi put u 17 godina.

Šef države je potom uveče zapalio sveću u maloj kapeli, koja se nalazi na teritoriji predsedničke rezidencije Novo - Ogarjevo.

- Da. On planira. Obavestićemo vas dodatno - rekao je Peskov.

Obično predsednik Ruske Federacije prisustvuje službi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.