Jermak: Kijev neće razgovarati sa proruskim snagama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 10:17

Jermak: Kijev neće razgovarati sa proruskim snagama

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog odbacio je danas mogućnost da Kijev vodi direktne razgovore sa proruskim snagama i rekao da se u sukobu na istoku Ukrajine dešavaju velika kršenja primirja.

"Nije bilo i neće biti direktnih razgovora sa separatistima", napisao je na Fejsbuku šef kabineta Andrij Jermak, uoči predstojećih pregovora u normandijskom formatu, prenosi agencija Rojters.

U Parizu se održavaju pregovori u normandijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << formatu (Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina) političkih savetnika.

Razgovori predstavljaju deo napora da se smire tenzije nakon što je Rusija poslala desetine hiljada vojnika blizu ukrajinskih granica, navodi britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BRITANCI ŽESTOKO UDARILI PO RUSIMA: Planiraju da uvedu sankcije lično Putinu, čeka se odgovor Moskve

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2022

Britanija ne isključuje sankcije koje su lično usmerene na ruskog predsednika Vladimira Putina, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Liz Trus...Upitana o mogućim sankcijama Putinu, Tras je za britanski "Skaj" izjavila: "Ne isključujemo ništa"...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.