Javio se Putin: Počeo je veliki napad

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 16:20

Javio se Putin: Počeo je veliki napad

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je u toku napad ukrajinskih snaga u četiri pravca.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci trpe katastrofalne strukturne gubitke, dok Rusija ima 10 puta manje gubitke u odnosu na Kijev, koji sprovodi kontraofanzivu.

Putin je naveo da je Kijev tokom kontraofanzive izgubio 160 tenkova i 360 oklopnih vozila.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se ciljevi i zadaci specijalne operacije u Ukrajini menjaju u skladu sa aktuelnom situacijom, ali da oni u celini imaju fundamentalni značaj.

On je naglasio da je Rusija posle raspada SSSR bila opredeljena za najbolje odnose da zemljama bivšeg SSSR i Zapadom.

Zapad je, međutim, sve vreme pokušavao da destabilizuje Rusiju, rekao je Putin na sastanku sa ratnim reporterima. Ukrajina je zemlja, rekao je on, koju Zapad koristi za destabilizaciju Rusije.

Govoreći o Ukrajini on jer rekao da Rusija nije vršila nikakav uticaj na tu zemlju i iskreno je težila normalnim odnosima.

"Rusija nije imala nikakve veze da događajima u Donbasu 2014. godine“, istakao je ruski predsednik i dodao da Rusiji nisu davali nikakve šanse da izgradi normalne odnose sa bratskim ukrajinskim narodom.

"Bivši predsednik Ukrajine Viktor Juščenko postao je lider zemlje kao rezultat državnog prevrata, kao rezultat trećeg kruga“, naveo je on.

Rusija je decenijama hranila Ukrajinu i podržavala njenu privredu, istakao je Putin.

Sastanku su prisustvovali ratni reporteri Semjon Pegov, Aleksandar Slatkov, Irina Kuksenkova, Dmitrij Stešin, Andrej Rudenko, Maksim Dolgov, Evgenije Podubni, Aleksandar Koc i drugi.

Poslednji put Putin je kratko razgovarao sa ratnim reporterima u junu 2022. godine na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BOLJI SMO U SVEMU" Putin na sastanku sa vojnim blogerima: Ljudski gubici Ukrajine deset puta veći od ruskih

Izvor: Blic, 13.Jun.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da veruje da je Ukrajina od početka svoje kontraofanzive izgubila 25 do 30 odsto vojnih vozila koja su Kijevu isporučile zapadne zemlje i da su ljudski gubici Ukrajine deset puta veći od ruskih.

Nastavak na Blic...

Ministarstvo odbrane: Kijev izgubio 7.500 ljudi za 10 dana

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 15:05

Oružane snage Ukrajine su od 4. juna izgubile ukupno oko 7.500 vojnika, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije...Broj ukrajinskih vojnika podrazumeva ranjene i stradale na prvoj liniji, nisu uračunati poginuli vojnici koji se nalaze dublje na ukrajinskim teritorijama pogođeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.