Jacenjuk zatražio od Jareme i Tenjuha da odu na Krim

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk zatražio od Jareme i Tenjuha da odu na Krim

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk zatražio je danas od prvog potpredsednika vlade Vitalija Jareme i ministra odbrane Igora Tenjuha da odu na Krim "da bi rešili situaciju" u tom regionu koji sada kontorlišu ruske snage.

Prema rečima ministra bez portfelja Ostapa Semeraka, na sastanku vlade je rečeno da su Jarema i Tenjuh zaduženi da "obezbede da konflikt ne preraste u vojni sukob", preneo je Rojters.

Tenjuh je ranije danas izjavio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukrajinske snage neće povući sa Krima, iako je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao sporazum o pripajanju tog crnomorskog poluostra Rusiji.

Putin i krimski lideri potpisali su juče u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, odmah primaju u sastav Ruske Federacije, a rok za okončanje prelaznog perioda njihove integracije je 1. januar 2015. godine.

U tekstu sporazuma se navodi da se Krim smatra primljenim u sastav Ruske Federacije od 18. marta.

Potpisivanjem sporazuma, Ruska Federacija je uspostavila dve nove članice - Republiku Krim i grad sa federalnim statusom Sevastopolj.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aksjonov: Jerema i Tenjuh neće moći da uđu na Krim

Izvor: Blic, 19.Mar.2014

Premijer Krima Sergej Aksjonov izjavio je danas da prvom potpredsedniku ukrajinske vlade Vitaliju Jaremi i ministru odbrane Igoru Tenjuhu neće biti dozvoljeno da udju na Krim, javila je ruska novinska agencija Interfaks. .."Njih ne žele na Krimu. Niko im neće dozvoliti da uđu na Krim, biće poslati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.