JEDNA DRŽAVA POSTALA GLAVNI PARTNER RUSIJI! Putin komentarisao jačanje odnosa: Zasnivaju se na poštovanju i uvažavanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 16:20

JEDNA DRŽAVA POSTALA GLAVNI PARTNER RUSIJI! Putin komentarisao jačanje odnosa: "Zasnivaju se na poštovanju i uvažavanju"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su kontakti Rusije sa zemljama Afrike intenzivniji nego ikada.

Putin je u Kremlju primio predsednika Alžira Abdelmadžida Tebunija i tom prilikom je istakao da je ta zemlja ključni partner Rusije u arapskom svetu i u Africi.

"Alžir je za nas ključni partner u arapskom svetu i u Africi. Rusko-alžirski odnosi imaju konstruktivni i uzajamno korisni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << karakter, zasnivaju se na poštovanju i uvažavanju međusobnih interesa i razvijaju se u duhu prijateljstva i uzajamne podrške", rekao je ruski predsednik posle sastanka.

On je rekao da je sa alžirskim liderom razgovarao o situaciji u Ukrajini, Libiji, Sudanu kao i rešavanju izraelsko-palestinskog problema i zahvalio sagovorniku na spremnosti da Alžir bude posrednik u rešavanju ukrajinske krize.

"Uzimajući u obzir da je Alžir deo kontakt grupe Arapske lige za Ukrajinu ja sam izložio alžirskom kolegi rusko viđenje uzroka sukoba i ocenu sadašnje situacije. Zahvalni smo Alžiru i predsedniku na spremnosti da budu posrednici", izjavio je Putin.

Izrazio je očekivanje da će Tebuni učestvovati na samitu "Rusija-Afrika" narednog meseca u Sankt Peterburgu.

Predsednici su potpisali deklaraciju o produbljivanju saradnje dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.