Izgradnja savezničkih veza u potpunosti zadovoljava interese Rusije i Belorusije — Putin

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2023, 17:37

Izgradnja savezničkih veza u potpunosti zadovoljava interese Rusije i Belorusije — Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je u nedelju beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku čestitku povodom Dana jedinstva naroda dve zemlje. Telegram čestitke šefa države objavljen je na sajtu Kremlja.
„Primite moje najsrdačnije čestitke povodom Dana jedinstva naroda Rusije i Belorusije. Na osnovu dobrih tradicija prijateljstva i dobrosusedstva koje vezuju Ruse i Beloruse, naše zemlje i narodi sistematski proširuju uzajamno korisnu saradnju u svim oblastima. Mehanizmi Savezne države takođe se energično unapređuju“, navodi se u saopštenju. „Siguran sam da dalje izgrađivanje čitavog spektra savezničkih veza u potpunosti odgovara interesima naših bratskih naroda“, dodao je šef Rusije. Ruski predsednik je takođe poželeo sreću i prosperitet građanima Belorusije. Lukašenko je ranije Putinu i rukovodstvu Rusije čestitao Dan jedinstva dva naroda. „Vreme je dokazalo snagu i neodvojivost belorusko-ruskog prijateljstva zasnovanog na principima ravnopravnosti, međusobnog poštovanja, poverenja i podrške, istorijske zajednice i privrženosti istim duhovnim i moralnim vrednostima“, navodi se u čestitki. Rusija i Belorusija su 2. aprila 1996. godine potpisale ugovor o stvaranju zajednice dva naroda. Istog dana Vrhovni savet Zajednice je doneo odluku da se ustanovi Dan jedinstva naroda Belorusije i Rusije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Važno je jačanje odbrambenog potencijala Unije" Putin se oglasio povodom Dana jedinstva naroda Rusije i Belorusije

Izvor: Blic, 02.Apr.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, povodom Dana jedinstva naroda Rusije i Belorusije, da je važno dalje jačanje odbrambenog potencijala Unije s obzirom na geopolitičke izazove sa kojima se zemlje suočavaju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.