Izdaćemo stotine licenci. Videli smo šta je Putin uradio...

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 14:19

"Izdaćemo stotine licenci. Videli smo šta je Putin uradio..."

Britanski premijer Riši Sunak potvrdio je u da će u Ujedinjenom Kraljevstvu biti dodeljene "stotine" licenci za ekploataciju nafte i gasa iz Severnog mora.

Odluka je doneta u nastojanju da se zemlja učini "energetski nezavisnijom", navodi se u postu postavljenom na veb sajtu vlade.

Cilj je da se ojača energetski sektor Velike Britanije uz, istovremeno, smanjenje zavisnosti od "uvoza sa većim emisijama" i zaštitu preko 200.000 radnih mesta.

"Svi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili svedoci kako je [ruski predsednik Vladimir] Putin manipulisao energentima i koristio ih kao oružje... Sada je više nego ikada od presudnog značaja da ojačamo našu energetsku bezbednost i iskoristimo tu nezavisnost kako bismo isporučili pristupačniju, čistiju energiju britanskim domaćinstvima i preduzećima", kazao je Sunak.

U zajedničkoj obavezi sa Tranzicionom upravom Severnog mora (NSTA), vlada će preduzeti "buduće runde licenciranja, koje će i dalje biti podvrgnute testu klimatske kompatibilnosti", piše u objavi, prenosi teletrejder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.