Istorijski susret Putina i Kima 25. aprila u Vladivostoku

Izvor: RTS, 23.Apr.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski susret Putina i Kima 25. aprila u Vladivostoku

Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vladivostoku 25. aprila, a dan kasnije sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Pekingu, saoštio je savetnik u Kremlju Jurij Ušakov.
 
U fokusu razgovora Vladimira Putina i Kim Džong Una biće "mirno rešavanje nuklearnog problema na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Korejskom poluostrvu", rekao je Jurij Ušakov, prenela je agencija Tas.

Mediji su ranije preneli da se Vladivostok priprema da ugosti Kima i Putina.
U tom ruskom gradu na dalekom istoku primećeni su, kako pišu mediji, pripadnici severnokorejskog obezbeđenja i protokola kako rade poslednje pripreme.
Spekuliše se da će Kim verovatno stići vozom u Vladivostok, a za putovanje prugom dugo 1.200 kilometara biće mu potrebno 20 sati.
Zastave dve zemlje okačene su na glavnim saobraćajnicama duž kojih će delegacije proći, kao i na ruskom Dalekoistočnom federalnom univerzitetu, gde je moguće da će se održati sastanak, prenela je agencija Jonhap.
Mediji su primetili crni "majbah", Kimov ekskluzivni automobil, i "mercedes S klase".
Kako se navodi, automobili su dopremljeni avionom iz Severne Koreje.
U Vladivostok je stigla i Kimova sestra, Kim Jo Džong, i drugi zvaničnici.
U Pekingu na drugom forumu "Pojas i put", koji se održava od 25. do 27. aprila, učestvovaće više od 40 šefova država i vlada, među njima i Putin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.