I predsednik je čovek, kao svi mi

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I predsednik je čovek, kao svi mi"

Portparol Kremlja Dmitrijs Peskov opisao je predsednika Rusije Vladimira Putina kao izuzetno empatičnu osobu koja ume vešto da kontroliše osećanja.

"I predsednik je čovek, kao svi mi, ali on ume vešto da kontroliše svoje emcije i često je teško razumeti kako doživljava ovu ili onu vest", rekao je Peskov za televiziju Rosija 1.

To se, kako je rekao, vidi i oseća, prenosi TASS.

"On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voli ljude. Veoma je empatičan. To je ono što viđam svaki dan", rekao je Peskov.

On je naveo da je Putin na odmoru u Tuvi samo dva dana pošto ne može da priušti sebi duži odmor.

Putin i ministar odbrane Sergej Ssojgu su, objasnio je, tokom odmora planinarili, peli se i na visinu od 1.800 metara i proveli pet sati u šetnji.

"Teško je disati na toj visini, a kamoli šetati toliko dugo. Samo zamislite višečasovno spuštanje niz padinu. to je izuzetano opterećenje za mišiće, a znate, predsednik voli tu zemlju, voli našu prirodu", objasnio je on.

Putin, kako je dodao, tokom boravka na mestima divlje, netaknute prirode, ima pojačanu zaštitu.

"Na sreću, nije bilo susreta sa opasnim zverima", rekao je Peskov i dodao u šali da bi se i medved, kad bi video ruskog lidera "ponašao pristojno".

Putin je, prema njegovim rečima, susretao divokoze, najplašljivije životinje na svetu, ali one nisu pobegle od njega.

Osim boravka u prirodi, uprkos punom rasporedu, Putin 90 minuta dnevno izdvoji za sportske aktivnosti, zaključio je Peskov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.