HITAN RAZGOVOR PREDSEDNIKA RUSIJE I BELORUSIJE: Putin podržao Lukašenkov predlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 22:32

HITAN RAZGOVOR PREDSEDNIKA RUSIJE I BELORUSIJE: Putin podržao Lukašenkov predlog

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom i potvrdili posvećenost daljem jačanju savezničkih odnosa.

Šef Rusije je podržao predlog Lukašenka da se na teritoriji Belorusije započne proizvodnja vakcine protiv virusa korona uz korišćenje ruskih tehnologija, prenela je pres-služba beloruskog lidera.

- U pogledu suzbijanja infekcije, predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su razgovarali o organizovanju proizvodnje vakcina u Belorusiji i korišćenju ruskih tehnologija i tehnološkog procesa u te svrhe. Putin je podržao taj predlog Lukašenka - saopštila je pres-služba Kremlja.

Putin je u razgovoru sa beloruskim kolegom takođe podržao njegovu ideju da Belorusija dobije naftno polje na teritoriji Rusije. Lideri su razgovarali o početku pregovora o snabdevanju Belorusije naftom i gasom 2021. godine i dogovorili se da se ta pitanja rešavaju operativno.

Lukašenko je takođe obavestio Putina o trenutnoj situaciji u Belorusiji. Istovremeno, čestitao mu je Dan narodnog jedinstva, koji se danas obeležava u Rusiji.

Tokom razgovora razmotrena je i situacija u SAD, Poljskoj, Litvaniji , Ukrajini i Karabahu, kao i aktuelna pitanja u pogledu bilateralnih odnosa. Pored toga, strane su razgovarale o brojnim praktičnim pitanjima saradnje u trgovinsko-ekonomskoj sferi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.