Gubici kijevskog režima ukazuju na to da Zapad namerava da se bori protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca - Putin

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2023, 01:30

Gubici kijevskog režima ukazuju na to da Zapad namerava da se bori protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca - Putin

Zapad može da isporuči dodatnu vojnu opremu Ukrajini, ali nema beskrajnu količinu ljudstva za rad, što znači da zapadne zemlje nameravaju da se bore protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca, istakao je ruski predsednik Vladimir Putin na brifingu sa stalnim članicama Saveta bezbednosti.
„Shvatam da je ovo preliminarna informacija jer je nemoguće dobiti potpunu sliku ratišta, ali je sve u svemu jasno. Može se zaključiti da je, naravno, moguće nabaviti dodatni hardver, ali mobilizaciona rezerva nije beskonačna“. Izjavio je predsednik ruske države komentarišući podatke o ukrajinskoj opremi i gubicima osoblja koje su dali ministar odbrane Sergej Šojgu i sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev. „Izgleda da su zapadni saveznici Ukrajine zaista odlučili da se bore protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca“, naglasio je predsednik. Putin je tokom sastanka saslušao Šojguov izveštaj o ukrajinskim gubicima, a zatim uporedio tu informaciju sa podacima koje je Patrušev dobio preko drugih kanala. „Nikolaje Platonoviču, zamolio sam vas da održavate interakciju sa svojim kolegama iz raznih agencija kako bismo imali objektivnu sliku o tome šta se dešava“, objasnio je on, tražeći da se objasni „kako to izgleda iz ugla razne agencije koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji“. „Jasno je da glavna odgovornost leži na Ministarstvu odbrane, ali i druge agencije takođe akumuliraju informacije“, dodao je ruski predsednik. Prema podacima Ministarstva odbrane i Saveta bezbednosti, gubici ukrajinskog osoblja premašili su 13.000 ljudi. Putina je takođe zanimalo kako Ministarstvo odbrane ocenjuje izglede novih zaliha zapadne vojne opreme. Saslušavši izveštaje, predsednik je istakao da rezerve ukrajinske vojske nisu iscrpljene i da ruski komandanti treba da budu praktični u planiranju borbenih dejstava. „Mora se polaziti od pretpostavke da napredni potencijal protivnika nije iscrpljen, veći broj strateških rezervi još nije angažovan i molim da se to ima u vidu pri planiranju borbenih dejstava. Neophodno je poći od realnih situacija“, zaključio je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Zapad pokušava da naruši odnose Rusije i Kazahstana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2023

Zapadne zemlje pokušavaju da naruše odnose Rusije i Kazahstana tako što se mešaju u unutrašnje stvari dve zemlje, izjavio je danas zamenik sekretara ruskog Saveta bezbednosti Aleksej Švecov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.