Građanima saopšteno: S Rusijom, do cilja

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 07:20

Građanima saopšteno: S Rusijom, do cilja

Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Un je obećao da će "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jačati stratešku saradnju dve zemlje.

Kako je objašnjeno, ta saradnja će ići u pravcu ostvarenja zajedničkog cilja - izgradnje moćnijih država, prenela je danas severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim je ovo obećanje uputio u poruci Putinu povodom Dana državnosti Rusije, braneći odluku Rusije da izvrši invaziju na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinu uz izraze "pune podrške i solidarnosti", prenosi Rojters.

"Pravda će sigurno pobediti i ruski narod će nastaviti da slavi svoju pobedonosnu istoriju", naveo je Kim u poruci koju je prenela agencija KCNA.

Kim je pozvao zvaničnu Moskvu na bližu stratešku saradnju "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom, u skladu sa zajedničkom željom naroda obe zemalje da ostvare veliki cilj izgradnje mocne zemlje".

Severna Koreja je podržala Rusiju nakon prošlogodišnjeg napada na Ukrajinu, okrivljujuci za taj sukob "hegemonističku politiku i osionost Sjedinjenih Američkih Država".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sjevernokorejski lider obećao jačanje strateške saradnje sa Rusijom

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2023

SEUL – Sjevernokorejski lider Kim Džong Un je obećao da će "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jačati stratešku saradnju dvije zemlje u pravcu ostvarenja zajedničkog cilja - izgradnje moćnijih država, prenijela je danas sjevernokorejska državna novinska agencija ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.