G20 je kapitulirao pred Putinom

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 11:32

G20 je kapitulirao pred Putinom

Usvajanje završne deklaracije na samitu G20 u Nju Delhiju simbolizuje kapitulaciju pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ovo smatra kolumnista "Biznis insajdera" Čarls Dejvis.

"Članice G20 saglasne su da rusku invaziju na Ukrajinu nazovu ’ratom u Ukrajini‘ umesto ’ratom protiv Ukrajine‘, kao znak kapitulacije pred Putinom, koji nije ni bio tamo", navodi se u članku.

Prema Dejvisovim rečima, Zapad je faktički prihvatio ruski stav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je kijevski režim nelegitiman zbog državnog udara 2014. godine, a da je sama Ukrajina veštački konstrukt.

Autor navodi da je Moskva na samitu G20 u Indiji uspela da ublaži konačnu deklaraciju prema kojoj se, umesto "vojnih dejstava” protiv Ukrajine, samo spominjutenkovi, dronovi i stotine hiljada ruskih vojnika na teritoriji zemlje, koja prema stavu Moskve, ne bi trebalo da postoji u sadašnjem obliku.

Deklaracija iz Nju Delhija sa samita G20 poziva da se deluje u vezi sa sukobom u Ukrajini u skladu sa ciljevima i principima Povelje UN.

Predstavnica Rusije u G20 Svetlana Lukaš rekla je da je polovina članica te organizacije odbila da tumači događaje u Ukrajini u interesu Zapada. Deklaracija odražava uravnotežen stav o Ukrajini i želju za rešavanjem sukoba širom sveta, napomenula je ona.

Na prethodnom sastanku, u završnoj izjavi, većina članica G20 osudila je sukob u Ukrajini, ali je u deklaraciji navedeno da postoje "druga mišljenja u vezi s ovom situacijom i sankcijama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.