Fotografije Putina koje je retko ko video dosad: Nekada je nosio tuđu aktovku, a sad ga prate čegetom FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2020, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografije Putina koje je retko ko video dosad: Nekada je nosio tuđu aktovku, a sad ga prate "čegetom" FOTO

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sadašnjeg predsednika Rusije Vladimira Putina iz njegovih mlađih dana.

Kako je navedeno, "jednom davno kada Putin nije prvi čovek Rusije nosio je akt tašnu (gradonačelniku Sankt Peterburga Anatoliju) Sobčaku.

Osim fotografije sa aktovkom, objavljeno je još Putinovih slika iz devedesetih, koje se retko viđaju u medijima.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktuelni predsednik Rusije sada ima telohranitelja koji ga u stopu prati noseći u rukama crnu aktovku, poznatu kao "čeget". U toj torbi se nalaze kontrole za nuklearno naoružanje Rusije.

Ime "čeget" torba je dobila po planinskom vrhu na Kavkazu, a u prevodu znači - "crn".

U pitanju je sistem kontrole s posebnim audio-video komunikacionim sistemom "Kavkaz", a koji za zadatak ima da održava vezu između ruskog šefa države i štaba u slučaju razmatranja upotrebe nuklearnog oružja.

"Čeget" je povezan sa sistemom "Kazbek" (takođe nazvan po jednom kavkaskom vrhu), koji služi vrhovnoj komandi za nadzor strateških nuklearnih snaga.

Pristup "čegetu" ima samo predsednik države.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.