Forbes: Vladimir Putin ponovo najuticajniji čovek sveta

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Nov.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbes: Vladimir Putin ponovo najuticajniji čovek sveta

Vladimir Putin je drugu godinu uzastopno na vrhu liste najuticajnijih ljudi sveta koju je objavio američki časopis Forbes.

Na drugom mestu je američki predsednik Barak Obama, koji već treći put od početka predsedničkog mandata nije uspeo da osvoji epitet najmoćnijeg lidera - dvaput je izgubio od Putina, a jednom od kineskog predsednika Si Đinpinga.

Kineski predsednik je na trećem mestu Forbesove liste, sledi papa Franja, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << je nemačka kancelarka Angela Merkel na petom mestu.

Na listi od ukupno 72 kandidata su indijski premijer Narendra Modi, koji je rangiran kao 15., najbogatiji Kinez Džek Ma, koji se našao na 30. poziciji, ali i Abu Bakr al-Bagdadi, samoproglašeni kalif ekstremističke "Islamske države", kome je pripala 54. pozicija.

Među rangiranima ima ukupno devet žena, a prvi put su se dve žene - nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik američkih federalnih rezervi Dženet Jelen - našle među prvih deset.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.