FOTO, VIDEO: Putin razapet na krst nasred ulice

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: "Putin" razapet na krst nasred ulice

Statua razapetog ruskog predsednika Vladimira Putina osvanula je u glavnom gradu Letonije Rigi u sklopu umetničke izložbe posvećene 20. veku.

Umetnik, koji je želeo da ostane anoniman, razapeo je "ruskog predsednika" na crveni krst uz pomoć eksera zarivenih u ruke i noge statue, a nije izostao ni venac od bodljikave žice na glavi "Putina".

Veliki krst na kojem je razapet " >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vladimir Putin" nalazi se nedaleko od zgrade koja je u vreme SSSR-a bila sedište KGB-a za Letoniju. Posetiocima je dozvoljeno da zabijaju eksere u statuu Putina, ali mnogi od njih to ne žele da učine.

Pojedini posetioci zabijaju eksere u izloženu statuu, dok ima i onih koji vade eksere iz nje.

Inače, vređanje vlasti i njenih zvaničnika je prekršaj u mnogim zemljama, a za takve stvari u Rusiji plaća se kazna u vrednosti do 800 dolara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.