(FOTO) Predsednik Rusije Putin odlikovao našeg Miloša Bikovića Medaljom Puškina!

Izvor: Svet, 05.Nov.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) Predsednik Rusije Putin odlikovao našeg Miloša Bikovića Medaljom Puškina!

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je srpskom glumcu Milošu Bikoviću rusku državnu nagradu Medalju Puškina.
Nagrada je uručena na svečanom prijemu, organizovanom povodom Dana narodnog jedinstva, u Velikom kremaljskom dvorcu, gde se Biković na ruskom jeziku zahvalio predsedniku Ruske Federacije i čestitao Dan narodnog jedinstva.

Putin je u svom obraćanju istakao da za Rusiju visoki ideali patriotizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << imaju posebnu vrednost i da je na njima zasnovana nepobediva snaga ruskog naroda, koja je više puta iznenađivala i oduševljavala svet.

Putin na ovaj praznik tradicionalno uručuje priznanja za doprinos u jačanju jedinstva ruske nacije, a nagrade dobijaju i strani državljani za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i međusobnog razumevanja među narodima, očuvanju i promociji ruskog jezika u inostranstvu.
Medalja Puškina ustanovljena je 1999. godine i dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti, za veliku ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa, za zbližavanje kultura i nacija.
SvetPrintscreen
The post (FOTO) Predsednik Rusije Putin odlikovao našeg Miloša Bikovića Medaljom Puškina! appeared first on Svet portal.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.