FOTO: Novčić povodom samita Putina i Trampa sa greškom

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novčić povodom samita Putina i Trampa sa greškom

Novčić iskovan u znak sećanja na samit ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa koji se dogodio u julu u Helsinkiju sadrži slovne greške u tekstu na ruskom jeziku.

Kako prenosi Tass, novčić pod nazivom "istorijski trenutak" dostupan je na sajtu prodavnice poklona Bele kuće, a košta 100 dolara.

Na jednoj strani nalaze se portreti ruskog i američkog predsednika, amblemi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obe države sa imenima zemalja i Trampova poruka da "prošlost ne mora da definiše našu budućnost" sa ugraviranim datumom kada je to izjavio - 12. jun 2018.

Na drugoj strani novčića vidi se slika helsinške katedrale, maslinova grančica i golubica, a ugravirano je nekoliko rečenica na engleskom i ruskom jeziku, sa tri slovne greške u rečenicama na ruskom, među kojima je pogrešno ugravirano "helsinški samit".

Putin i Tramp su se 16. jula sastali po prvi put na pravom samitu. Imali su tada razgovor licem u lice koji je trajao više od dva sata, a kasnije su im se pridružili i članovi delegacija. Dvojica lidera su tom prilikom razgovarali o bilateralnim i međunarodnim odnosima i saglasili se da je samit bio uspešan.

Tramp se međutim u svojoj zemlji suočio sa kritikama zbog sumnji da se Rusija mešala u njegovu predsedničku kampanju tokom izbora u SAD 2016. godine, podseća agencija.

Got a chance to see the White House commemorative coin from Trump’s meeting with Putin in Helsinki. So far spotted 3 typos in the Russian inscriptions, including in the word “Helsinki.” pic.twitter.com/yhZapuL1sN

— Alina Selyukh (@alinaselyukh) November 5, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.